nieuws

Verdenking varkenspest in Nedersaksen

Industrienieuws

Varkenspest mogelijk ook in NedersaksenESSEN – In de Duitse deelstaat Nedersaksen is mogelijk varkenspest in een slachterij. Medewerkers van die slachterij in Essen ontdekten een dood varken in een transport uit Harburg met fysieke symptomen van klassieke varkenspest.

Het district Cloppenburg noemt de verdenking zeer serieus. De slachterij is afgesloten, de 178 varkens van het transport zijn direct gedood.

Het dode dier was van een ander bedrijf afkomstig dan de andere dieren in het transport. Het betrokken vleesvarkenbedrijf in Harburg is echter nog niet geblokkeerd. Volgens lokale deskundigen zou sprake zijn van het circo-virus. Desalniettemin worden de varkens op het bedrijf onderzocht op varkenspest, in opdracht van het landbouwministerie van Nedersaksen.

In Noordrijn-Westfalen zijn geen nieuwe meldingen van de ziekte, na de ontdekking van drie besmettingen afgelopen weekeinde in Haltern. De crisisstaf komt morgen weer bijeen omdat dan de uitslagen van het onderzoek naar de ziekte op 32 bedrijven met in totaal 13.000 varkens in de nabije omgeving bekend worden.

(Bron: Agrarisch Dagblad)

Reageer op dit artikel