nieuws

Verborgen vraag naar klinische voeding

Industrienieuws

DOETINCHEM – Verkeerde voeding is bij oudere mensen een groot probleem. Er is een nu nog verborgen vraag naar voeding voor oudere mensen. Door de vergrijzing zal die vraag alleen maar gaan toenemen.

Dat schrijft Elsevier Voedingsmiddelen Industrie in het nummer dat donderdag verschijnt. Uit studies in Nederland, Groot-Brittannië en Scandinavië blijkt dat eenderde van de Europese bevolking van 65 jaar en ouder kampt met malnutritie. Dat biedt kansen aan producenten van klinische voeding.

Het meeste klinische voedsel dat nu op de markt is, is gericht op bestrijding van algemene malnutritie en bevat relatief hoge doses eiwitten, vitaminen en mineralen. Er zijn echter veel meer producten mogelijk. Mensen met slikproblemen hebben bijvoorbeeld behoefte aan producten met een specifieke textuur.

Reageer op dit artikel