nieuws

Verantwoord vlees in supermarkt

Industrienieuws

DEN HAAG – Supermarkten willen af van de plofkip en de euroknallers. Ze gaan in de toekomst alleen nog vlees inkopen dat voldoet aan strengere eisen op het gebied van milieu, dierenwelzijn en het gebruik van antibiotica.

Verantwoord vlees in supermarkt

DEN HAAG – Supermarkten willen af van de plofkip en de euroknallers. Ze gaan in de toekomst alleen nog vlees inkopen dat voldoet aan strengere eisen op het gebied van milieu, dierenwelzijn en het gebruik van antibiotica.

Dat heeft het Centraal Bureau voor Levensmiddelenhandel(CBL) bekendgemaakt. Van het vlees dat nu in de schappen ligt, voldoet zeker 90 procent nog niet aan bovenwettelijke eisen op het gebied van dierenwelzijn of milieu.

Eerlijke prijs
Tot nu toe wilden de supermarkten geen strengere eisen stellen aan de boeren, omdat bijna driekwart van het Nederlandse vlees direct naar het buitenland gaat. Maar nu vindt het CBL dat de supermarkten een eigen verantwoordelijkheid hebben en die ook moeten nemen.

Het CBL neemt de voorwaarden van het 1-ster-vlees van de Dierenbescherming als ondergrens.

Reageer op dit artikel