nieuws

Vegetarisch imperium Linda McCartney verkocht

Industrienieuws

Linda McCartney stierf enkele jaren geleden aan de gevolgen van borstkankerLONDEN – Het vegetarische food-imperium van wijlen Linda McCartney is verkocht aan de Amerikaanse firma Hain Celestial Group.

Het bedrijf van de overleden vrouw van ex-Beatle Paul McCartney werd in 1991 opgericht en deed voornamelijk in diepvriesmaaltijden van vegetarische oorsprong. Bekend zijn onder meer de vegetarische worstjes en kant-en-klaarmaaltijden. Foodfabrikant Heinz was tot nu toe eigenaar en bracht de producten onder bij zijn koelverse maaltijdendivisie.

De familie McCartney die de nagedachtenis aan Linda hoog wil houden is blij dat Hain het bedrijf heeft gekocht. ‘De visie van Hain sluit perfect bij de onze aan. Ook zij willen dat meer mensen overstappen op puur vegetarisch voedsel’, aldus een van de familieleden.

Hain zegt het bedrijf in de Verenigde Staten, Groot-Britttannië en Europa te willen uitbreiden.

Reageer op dit artikel