nieuws

Veerman stopt ermee

Industrienieuws

Minister VeermanDEN HAAG – Minister Cees Veerman van Landbouw wil niet nog een kabinetsperiode als minister meemaken. Dat zegt hij in een vraaggesprek in dagblad Trouw.

Veerman heeft zijn besluit onlangs meegedeeld aan premier Jan Peter Balkenende en het CDA, zegt hij in de krant. ‘Ik heb in mijn hart overlegd wat te doen en het besluit genomen na deze periode te stoppen.’

De 57-jarige minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maakt naar eigen zeggen zijn besluit een klein jaar voor de Tweede-Kamerverkiezingen van mei 2007 openbaar, om mensen niet op het laatste moment teleur te stellen.

Vorig najaar al zinspeelde hij op zijn vertrek na de verkiezingen met de mededeling dat hij ‘liever boer dan politicus’ is. Openlijk twijfelde de bewindsman toen al aan een tweede periode. Ook in debatten met de Tweede Kamer is herhaaldelijk gebleken dat Veerman niet aan het ministeriële pluche gebakken zit. Wanneer de Kamer bij voor hem principiële kwesties zijn zin dreigde door te drijven, wapperde de bewindsman met zijn portefeuille. (ANP)

Reageer op dit artikel