nieuws

Veerman ‘not amused’ over anti-vaccinatiehouding

Industrienieuws

Veerman begrijpt houding pluimveehouderij nietDEN HAAG – Minister Veerman is ‘not amused’ over het advies van de gezamenlijke professionele pluimvee-organisaties om kippen geen spuit te geven tegen de vogelgriep.

Hoewel hij officieel nog geen kennis heeft genomen van de brief die de NVP, NOP, en de Biologische Pluimveehouders Vereniging aan hun leden hebben gestuurd, zei hij deze stap ‘wel vreemd’ te vinden. ‘Doe ik op verzoek van de sector mijn stinkende best om de vaccinatie mogelijk te maken en dan willen ze het niet’, aldus de bewindsman.

Veerman zegt ‘niet onder de indruk’ te zijn van het argument dat vaccinatie voor afzetproblemen kan zorgen. Er zijn volgens hem altijd uitvluchten te vinden. De minister is ervan overtuigd dat de professionele houderij zijn verzet uiteindelijk zal opgeven en toch tot vaccinatie zal overgaan.

Lees ook:
Organisaties raden vaccinatie af

Reageer op dit artikel