nieuws

Veerman krijgt handtekeningen voor bescherming vleeskuikens

Industrienieuws

Sympathisanten hebben zich laten fotograferen met mascotte Kenny.BRUSSEL – De Europese dierenrechtenorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) en 31 andere verenigingen van dierenbeschermers gaan minister Veerman van Landbouw maandag 325.000 handtekeningen overhandigen van EU-burgers die een betere bescherming van vleeskuikens willen.

Daarnaast krijgt Veerman ook een album met foto’s van duizend willekeurige Nederlanders, die zich hebben laten fotograferen met een mascotte, het vleeskuiken Kenny.

CIWF wil met de actie vragen om een betere bescherming en meer aandacht voor het welzijn van slachtkuikens. Ook de ministers van Landbouw van Duitsland, Zweden en Oostenrijk, dat momenteel EU-voorzitter is, krijgen handtekeningen. (ANP)

Reageer op dit artikel