nieuws

Veel steun voor terugkeer Voorlichtingsbureau Vlees

Industrienieuws

DOETINCHEM – Als het Voorlichtingsbureau Vlees nog had bestaan, was er vorig jaar waarschijnlijk niet zo vaak negatief geschreven over vlees. Dat vindt de overgrote meerderheid van onze lezers die afgelopen maand reageerden op onze Stelling.

Veel steun voor terugkeer Voorlichtingsbureau Vlees

DOETINCHEM – Als het Voorlichtingsbureau Vlees nog had bestaan, was er vorig jaar waarschijnlijk niet zo vaak negatief geschreven over vlees. Dat vindt de overgrote meerderheid van onze lezers die afgelopen maand reageerden op onze Stelling.

Tik
Liefst 81 procent van de stemmers is vóór het in ere herstellen van het VV. Zij tikken de vleessector hiermee flinke op de vingers en geven aan dat de sector te weinig heeft gedaan aan het promoten van vlees en aan goede voorlichting over de productiewijzen van vlees.
Eind 2005 besloot de vleessector het Voorlichtingsbureau Vlees in de toenmalige vorm op te heffen. Dit omdat de industrie zelf verantwoordelijk werd gesteld voor afzetbevordering van vlees. De primaire sector, zoals varkenshouders, wenste bovendien niet meer mee te betalen aan vleespromotie.

De Stelling: ‘Het Voorlichtingsbureau Vlees moet terugkomen, alleen zo kun je tegengas geven aan de anti vleeslobby’
De uitslag:
81%:
Mee eens. De vleessector zelf bakt er niets van; er is nog nooit zoveel negatief geschreven over vlees als vorig jaar
9%: Prima, maar de kosten moeten dan alleen door de vleessector worden betaald
6%: Nee, kost te veel geld
4%: Waarom tegengas? Geen aandacht is de beste remedie tegen de dierenclubs

Reactie sector
Hoe reageert de sector zélf op deze uitslag? In het nieuwe nummer van Meat & Meal geven deskundigen uit de vlees- en retailsector hún mening over het al dan niet terugkeren van het vleesbureau. Lees het volledige artikel in het maartnummer van Meat & Meal.

Lees ook:
Alexander Castens baalt van vleessector (1 februari 2007)

Stem mee op onze nieuwe stelling (zie rechtsboven): ‘Vlees met deels tarwevezels (Meatless) zoals Enkco op de markt brengt, is een uitkomst voor de vleesindustrie’.

Reageer op dit artikel