nieuws

Veehouderij haalt antibioticadoelstelling

Industrienieuws

DEN HAAG – ‘De rapportage van de Diergeneesmiddelenautoriteit (SDa) bevestigt ons beeld dat veehouders al flinke stappen zetten in het terugdringen van het antibioticagebruik’, zegt LTO bestuurder Toon van Hoof in een reactie op de rapportage van de SDa.

DEN HAAG – ‘De rapportage van de Diergeneesmiddelenautoriteit (SDa) bevestigt ons beeld dat veehouders al flinke stappen zetten in het terugdringen van het antibioticagebruik’, zegt LTO bestuurder Toon van Hoof in een reactie op de rapportage van de SDa.

De SDa concludeert dat de met de overheid afgesproken reductie van 20% in 2011 ruimschoots is gehaald. ‘En als veehouders op deze koers verder gaan, worden ook de doelstellingen voor 2015 (50%) zo goed als zeker gehaald’, stelt Van Hoof. ‘We zijn door deze rapportage opnieuw overtuigd dat we als veehouderij op de goede weg zijn. Onze doelstelling is verantwoord en transparant gebruik van antibiotica. Daarin hebben we al geweldige slagen gemaakt onder meer door de introductie van bedrijfsgezondheidsplannen en de één op één relatie dierenarts veehouder.’

De Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit heeft van 10.000 veehouders gegevens verzameld. De SDa concludeert dat de inspanningen van veehouders en dierenartsen groot zijn en spreekt waardering uit voor het resultaat. De vermindering van het antibioticagebruik ligt geheel in lijn met de afspraken die met de overheid zijn gemaakt en bieden voldoende perspectief voor verdere reductie in de komende jaren.

Reageer op dit artikel