nieuws

Varkensvlees opgepompt met water in China

Industrienieuws

PEKING – In het district Songjiang in China hebben consumenten de autoriteiten attent gemaakt op een partij varkensvlees die mogelijk is geïnjecteerd met water.

Varkensvlees opgepompt met water in China

PEKING – In het district Songjiang in China hebben consumenten de autoriteiten attent gemaakt op een partij varkensvlees die mogelijk is geïnjecteerd met water.

Dat meldt Boerderij.nl. Een consument had vijf kilo vlees gekocht op een markt en kwam tot de ontdekking dat deze wel erg veel water verloor. De consument meldde dit bij de overheid, die daarop de acht vleesverkopers op de bewuste markt onder de loep nam. Twee vleesverkopers zijn nu verdacht.

Waterinjecties worden toegepast om het gewicht te verhogen. De kwaliteit van het gebruikte water is echter vaak discutabel, zodat er allerlei risico’s voor de volksgezondheid ontstaan. De Chinese overheid is juist een actie begonnen om de kwaliteit van de vleesverwerkende bedrijven te verbeteren. Ook in andere delen van China is met water geïnjecteerd varkensvlees getraceerd.
 

Reageer op dit artikel