nieuws

Varkensvlees magerder dan kip

Industrienieuws

Varkensfilet blijkt magerder te zijn dan kipfilet, althans in AmerikaWASHINGTON – Een stukje varkensfilet van 150 gram bevat minder vet dan een soortgelijk stukje kipfilet. Met deze wetenschap, vastgesteld door het Amerikaanse landbouwministerie USDA, probeert de Amerikaanse varkensvleesindustrie de consument massaal warm te maken voor dit type vlees.

Varkensfilet blijkt volgens het USDA-onderzoek magerder te zijn dan het magerste stukje kip, te weten het borststuk zonder vel. Varkensfilet bevat per 150 gram 2,98 gram vet. Kippenborst 3,03 gram.

‘Opwindende resultaten voor zowel de consument als de varkensvleesindustrie’, vindt voorzitter Danita Rodibaugh van de Amerikaanse varkensvlees organisatie NPB.

Zij stelt dat de sector de afgelopen jaren hard heeft gewerkt om tegemoet te komen aan de wens van de consument om varkensvlees gezonder en minder vet te maken. ‘Gemiddeld zijn de meest gangbare stukken varkensvlees nu 16 procent magerder dan 15 jaar geleden en het percentage verzadigd vet is zelfs gedaald met 27 procent.’

Klik hier voor het volledige artikel

Reageer op dit artikel