nieuws

Varkenshouders overwegen bezwaar Vion-overname

Industrienieuws

Foto: Michel ZoeterDOETINCHEM – De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) overwegen sterk om de overname van Slachthuis Groenlo door Vion aan te vechten.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa ging eerder deze week akkoord met de overname. De NMa oordeelde dat er voldoende concurrentie blijft omdat varkenshouders hun dieren ook in Duitsland kunnen laten slachten.

NVV-voorzitter Willie van Gemert noemt het onbegrijpelijk dat de NMa stelt dat er voldoende concurrentie is als één onderneming 70 procent van de vleesvarkens en 100 procent van de zeugen in Nederland slacht. ‘Als je de redenering van de NMa volgt, kan in Nederland één slachterij overeind blijven. De NMa houdt er geen rekening mee dat veel varkenshouders niet kunnen exporteren omdat hun varkens daar niet geschikt voor zijn’, aldus Van Gemert in het Agrarisch Dagblad.

Lees ook:

NMa akkoord met overname slachthuis Groenlo door Vion

Forse winststijging Sovion

Reageer op dit artikel