nieuws

Varkens mogen weer naar Duitse slachterijen

Industrienieuws

Regels voor varkenspest in Duitsland zijn versoepeldHALTERN – De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft de transportmaatregelen versoepeld die waren genomen nadat op drie bedrijven varkenspest was vastgesteld.

Er mogen weer vleesvarkens naar de slachterij worden vervoerd in de toezichtsgebieden in de gemeenten Borken, Raesfeld, Heiden, Velen, Gescher en Coesfeld. Dat meldt de Duitse varkenshoudersorganisatie ISN.

De varkens in de vrijgegeven gebieden mogen alleen naar het slachthuis nadat ze door een dierenarts werden onderzocht. De deelstaatregering heeft besloten tot de versoepeling omdat op geen enkel van de onderzochte bedrijven varkenspest aanwezig is geweest. De autoriteiten gaan er dan ook vanuit dat het grootste gevaar is geweken.

De eerste besmetting is twee weken geleden geconstateerd. De besmetting is volgens de ISN ontstaan doordat een echtpaar in Haltern etensresten heeft gevoerd aan twee hobbyvarkens.


Reageer op dit artikel