nieuws

‘Van vlees en bloed’ zorgt voor meer slagers

Industrienieuws

ANDERLECHT – De populaire Belgische tv-serie ‘Van vlees en bloed’ heeft voor een verrassend neveneffect gezorgd: Slagersopleidingen verwachten meer leerlingen.

‘Van vlees en bloed’ zorgt voor meer slagers

ANDERLECHT – De populaire Belgische tv-serie ‘Van vlees en bloed‘ heeft voor een verrassend neveneffect gezorgd: Slagersopleidingen verwachten meer leerlingen.

De bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge verwacht volgend schooljaar ongeveer 48 leerlingen. Nu zit de school met een klas van dertig leerlingen. Ook dag- en avondschool Elishout in Brussel voelt het effect van Van vlees en bloed.

De tragikomische serie over een slagersfamilie bracht het slagersambacht positief en levensecht in beeld. Dat spreekt jongeren blijkbaar aan, waardoor ze zelf eerder aan het beroep van slager denken, meldt Slagerswereld.

Meer over gepraat
Bij het Provinciaal Instituut Voedingsbedrijven Antwerpen (PIVA) zien ze de toename ook, maar wagen ze zich nog niet aan voorspellingen. ‘Het is nog koffiedik kijken hoe groot de impact precies zal zijn, maar er wordt zeker meer over de opleiding gepraat.’

Volgen PIVA maakt Van vlees en bloed ‘beenhouwerijen’ hip. En dat mag wel, want slagerijarbeider staat bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) nog steeds op de lijst als als knelpuntberoep.

Bekijk een fragment van Van vlees en bloed

Lees ook:
Nederlaag slagers in witte worst-oorlog (18 februari 2009)
Vlaams hammenbedrijf helft groter (3 december 2008)
Slager profileert zich op YouTube (12 november 2008)
België onderzoekt juist gebruik ‘ambachtelijk’ (26 mei 2008)
Ekro is beste leerbedrijf (19 september 2007)

Reageer op dit artikel