nieuws

Van Rooi Meat Milieukeur gecertificeerd

Industrienieuws

HELMOND – Slachterij Van Rooi Meat uit Helmond is Milieukeur gecertificeerd.

HELMOND – Slachterij Van Rooi Meat uit Helmond is Milieukeur gecertificeerd.

Dat heeft de Stichting Milieukeur bekendgemaakt. De slachterij krijgt het certificaat Milieukeur Varkensvlees als ketenregisseur. Ze zijn daarmee na De Hoeve BV de tweede in Nederland met dit certificaat.

Van Rooi Meat nam kortgeleden Proviande (het eerder Poel & Kamps) over dat eind juni haar bedrijfsvoering vanwege een faillissement moest beëindigen. Proviande leverde in het noorden milieukeurvlees dat via De Hoeve werd aangeleverd.

Van Rooi Meat zet na de overname van Proviande een eigen milieukeur-keten op. De keten van Van Rooi Meat bestaat op dit moment uit vier varkenshouders en twee be- en verwerkende bedrijven. De volgende stap is het certificeren van de slagers die Milieukeur varkensvlees afnemen uit deze keten.
 

Lees ook
Doorstart voor ProViande (22 juni 2010)

Reageer op dit artikel