nieuws

Van Pelt wil grote vleesverpakker worden

Industrienieuws

SCHERPENZEEL – Van Pelt Vlees is na een roerig jaar weer in rustiger vaarwater terechtgekomen. Het bedrijf wil een van de belangrijkere vleesverpakkers van Nederland worden. Dat zegt vestigingsmanager Geert Bosmans deze maand in het eerste nummer van Vleesmagazine (voorheen Meat & Meal).

Van Pelt wil grote vleesverpakker worden

SCHERPENZEEL – Van Pelt Vlees is na een roerig jaar weer in rustiger vaarwater terechtgekomen. Het bedrijf wil een van de belangrijkere vleesverpakkers van Nederland worden. Dat zegt vestigingsmanager Geert Bosmans deze maand in het eerste nummer van Vleesmagazine (voorheen Meat & Meal).

Van Pelt Vlees werd vorig jaar na een faillissement overgenomen door Van Rooi Meat. Met de overname kon Van Rooi, die al slachtte (Helmond) en veredelde (Someren), de opschaling naar de retail maken.

De bedoeling is dat Van Pelt Vlees zich specialiseert in panklare producten. Daarnaast wil het zich verder specialiseren in het voorverpakken voor de retail.

Stunten
Bosmans zegt verder te verwachten dat er geen einde komt aan het stunten met vlees.

‘Prijsacties met vlees zijn niet meer weg te denken. Zeventig procent van de consumenten beslist in de supermarkt wat ze vanavond gaat eten, supermarkten lokken hun klanten daarom met lage prijzen voor vlees. Wil je attractief blijven voor de consument, dan is het bijna een must om te stunten.’

Lees het hele artikel deze maand in Vleesmagazine. Vraag hier een gratis proefnummer aan.

Lees ook:
Meatlight blijkt ‘gat in de markt’ (27 november 2009)
Van Pelt sluit Hellevoetsluis als efficiencyslag (3 juli 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Van Pelt Vlees
Alle berichten over Van Rooi

Reageer op dit artikel