nieuws

Van Pelt sluit Hellevoetsluis als efficiencyslag

Industrienieuws

HELMOND – Van Pelt Meat Group (onderdeel van Van Rooi Meat) sluit eind dit jaar de vestiging Hellevoetsluis, als onderdeel van het efficiënter maken van de productiestromen.

Van Pelt sluit Hellevoetsluis als efficiencyslag

HELMOND – Van Pelt Meat Group (onderdeel van Van Rooi Meat) sluit eind dit jaar de vestiging Hellevoetsluis, als onderdeel van het efficiënter maken van de productiestromen.

Dat zegt het bedrijf tegen Meatandmeal.nl. ‘Wij brengen het aantal productievestigingen terug, om een efficiëntere inrichting van het bedrijf te krijgen’, zegt manager Geert Bosmans die betrokken is bij het proces.

De voorverpakkingactiviteiten van Hellevoetsluis komen, zoals Meatandmeal al eerder meldde, in Scherpenzeel. En verder heeft Van Pelt nog slachtactiviteiten in Helmond en verwerking in Someren en Middelburg.

Verplaatsing al gaande
De verplaatsing is op dit moment al aan de gang. ‘Er worden nieuwe mensen aangenomen en tijdelijke contracten worden afgebouwd. Nu werken er nog zo’n 40 à 50 mensen in Hellevoetsluis.’ Gedwongen ontslagen worden volgens het bedrijf voorkomen.

Dit omdat er volgens Bosmans busjes voor vervoer naar Scherpenzeel worden ingezet. Elk busje vervoert 4 tot 5 medewerkers. ‘Ze krijgen hiervoor reistijdvergoeding.’ Bekeken wordt nog hoe het vervoer wordt opgelost als een medewerker naar de tandarts of dokter moet.

Door een efficiëntere inrichting van het bedrijf rekent hij erop, betrokken te worden bij een verdere specialisatie van met name varkensvlees. ‘Zo verwachten we een nog betere partner te zijn voor de retail.’

Lees ook:
‘Van Rooi sluit Van Pelt Hellevoetsluis’ (16 juni 2009)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Van Rooi

Reageer op dit artikel