nieuws

Unilever en Ad van Geloven ronden verkoop Mora af

Industrienieuws

MoraROTTERDAM – Unilever en Ad van Geloven hebben een definitieve overeenkomst gesloten over de verkoop van Mora.

Unilever kondigde medio september afgelopen jaar aan Mora te willen verkopen. De frituursnacks van Mora boden namelijk onvoldoende schaalvoordelen. Op 20 december 2005 werd bekendgemaakt dat Ad van Geloven het bedrijfsonderdeel wilde kopen. De verkoop was onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraad en goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

De verkoop behelst de fabrieken in Maastricht en Mol in België en de marketing- en de verkoopactiviteiten. In totaal werken circa 600 mensen voor Mora, de omzet bedraagt ongeveer 100 miljoen euro per jaar.

Lees ook:

Ad van Geloven koopt Mora

Reageer op dit artikel