nieuws

Uitvinder Egg McMuffin geëerd door McDonald’s

Industrienieuws

Herb Peterson wordt gezien als de uitvinder van de Egg McMuffinOAKBROOK – De uitvinder van de Egg McMuffin, een van McDonald’s eerste ontbijtproducten, is door de fastfoodgigant onderscheiden met een Lifetime Achievement Award.

Met de Egg McMuffin betrad McDonald’s in 1975 voor het eerst de ontbijtmarkt. Franchisenemer Herb Peterson uit California bedacht het fastfoodbroodje ei.

Peterson was destijds gefrustreerd dat er niets viel te ontbijten in zijn McDonald’s-restaurant en ergerde zich aan het feit dat hij daardoor pas om 11 uur ’s ochtends open kon. Een vriend maakte voor hem een pan waarin een ei in de vorm van een ronde sandwich kon worden gebakken. Vlak daarna liet hij zijn innovatie zien aan oprichter Ray Kroc, die meteen brood zag in het product.

Na vier jaar testen zag de eerste Egg McMuffin het levenslicht en betrad McDonald’s de lucratieve ontbijtmarkt.

Peterson speelde ook een rol in de ontwikkeling van het kostuum van Ronald McDonald, die deels is gebaseerd op een ruimtepak en schreef in de zestiger jaren de eerste advertentieslogan van McDonald’s: ‘Waar kwaliteit elke dag vers begint’.

Lees ook:
Artikel uit de Chigago Sun Times over het ontstaan van de Egg McMuffin

eggmcmuffin.jpg

Reageer op dit artikel