nieuws

Tyson lijdt onder prijs diervoeder

Industrienieuws

SPRINGDALE – Tyson Foods heeft het afgelopen kwartaal slechter gepresteerd dan in dezelfde periode een jaar eerder. Met name de hoge prijs van maïs voor diervoeder speelde het grootse vleesbedrijf ter wereld parten.

Tyson lijdt onder prijs diervoeder

SPRINGDALE – Tyson Foods heeft het afgelopen kwartaal slechter gepresteerd dan in dezelfde periode een jaar eerder. Met name de hoge prijs van maïs voor diervoeder speelde het grootse vleesbedrijf ter wereld parten.

Maakte Tyson in het derde kwartaal kwartaal van 2006/2007 nog een winst van 111 miljoen dollar, dit jaar was dat slechts 9 miljoen dollar. Dat was onder meer te wijten aan de pluimveetak die 44 miljoen dollar verlies maakte.

Tyson, dat zelf pluimvee fokt, stelt 140 miljoen dollar aan graan voor voer voor de kippen te hebben uitgegeven dan een jaar eerder in hetzelfde kwartaal. Dat heeft onder meer te maken met de vraag naar maïs voor biobrandstof en slechte weersomstandigheden die de maïsoogst hebben geschaad.

De rundvleestak maakte een winst 3 miljoen dollar winst tegen 36 miljoen dollar een jaar eerder. De maaltijdentak maakte eveneens minder winst: 6 miljoen dollar tegen 26 miljoen dollar in dezelfde maanden van het jaar daarvoor. De varkensvleesdivisie deed het wel beter: 54 miljoen dollar winst, tegen 37 miljoen dollar een jaar eerder.

Ook de resultaten van van Tyson in het tweede kwartaal waren niet goed. Toen werd er 5 miljoen dollar verlies gemaakt. Tyson verwacht dat de pluimveetak ook in het vierde kwartaal van 2007/2008 verlies zal lijden. 

Lees ook:
Tyson in Indiase joint venture kip (30 mei 2008)
Tyson lijdt miljoenenverlies in tweede kwartaal (1 mei 2008)
Tyson sluit fabriek York (23 april 2008)
Tyson stopt met ovenkip (3 maart 2008)
Tyson start kipfabriek Oost-China (4 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Tyson

 

 

Reageer op dit artikel