nieuws

Tweede inval bij Duitse Vion-dochter

Industrienieuws

HILDEN – Duitse opsporingsinstanties hebben voor de tweede keer in een week een grootschalig onderzoek uitgevoerd bij de Duitse Vion-dochter Vion Hilden GmbH. Dat meldt Distrifood.nl.

HILDEN – Duitse opsporingsinstanties hebben voor de tweede keer in een week een grootschalig onderzoek uitgevoerd bij de Duitse Vion-dochter Vion Hilden GmbH. Dat meldt Distrifood.nl.

In totaal waren er afgelopen vrijdag 135 beambten bezig met het onderzoeken van de kantoren en de koelhuizen van het bedrijf, dat in Hilden, in de buurt van Düsseldorf, gevestigd is. Het bedrijf wordt ervan verdacht op grote schaal geïmporteerd rundvlees te hebben geïmporteerd en deze onder de noemer Duits rundvlees voor een meerprijs te hebben doorverkocht.

Dit vlees zou onder meer aan de horeca, maar ook aan ketens als Rewe en Real zijn geleverd. Op dinsdag was er al een eerste grootschalig onderzoek uitgevoerd bij het bedrijf. Vion stelde toen dat de beschuldigingen ‘niet vol te houden’ zijn. De betrokken onderzoeksinstanties, waaronder de politie, de douane en medewerkers van het ministerie van Landbouw, willen nog weinig kwijt over de invallen behalve dat ‘bewijsmateriaal is veiliggesteld.’

 

Reageer op dit artikel