nieuws

Tulip vleeswaren sluit fabrieken in Engeland

Industrienieuws

Tulip gaat schrappen in UKRANDERS – De Deense vleeswarenfabrikant Tulip haalt de bezem door de vestigingen in Groot-Brittannië. Drie fabrieken gaan dicht en 870 mensen worden ontslagen.


Door de sluiting van de twee fabrieken in Chard en één in Chippenham kan het concern met ingang van 2007 met 870 arbeidsplaatsen minder toe.

Dit zegt het bedrijf in de leveranciersnieuwsbrief van Tulips moederconcern Danish Crown. In ‘ruil’ voor de sluiting wordt de productiecapaciteit geconcentreerd en uitgebouwd in de fabrieken in Kings Lynn, Tipton, Coalville en Bugle.

Danish Crown betitelt de maatregel als ‘een natuurlijke schakel in de handhaving van een solide positie op een markt met een scherpe concurrentie.’ Tulip voerde ook in Denemarken zelf in 2004/05 al forse kostenbesparingsmaatregelen door.

(Correspondent: Wim Verseput)

Reageer op dit artikel