nieuws

‘Tien procent ziek van industrieel voedsel

Industrienieuws

Industrieel voedsel maakt ons ziekLEUVEN – Tien procent van de bevolking wordt ziek van het eten van industrieel voedsel. Dat stelt professor Geuns van de Katholieke Universiteit Leuven.

De wetenschapper meent dat het teveel aan vet, suiker, zout en smaakstoffen een deel van de bevolking ziek maakt. Geuns schat dat de EU jaarlijks 230 miljoen euro kwijt is aan ziekten die gerelateerd zijn aan slechte voeding. Het gaat dan met name om hart en vaatziekten en diabetes.

Niet alleen de toegevoegde stoffen baren Geuns zorgen, ook het feit dat ons voedsel tegenwoordig super-hygiënisch wordt geproduceerd, is een punt van zorg. Deze wijze van produceren gaat volgens hem ten koste van ons afweersysteem. De kansen op allergieën nemen daardoor toe.

De professor ziet dan ook veel toekomstmogelijkheden voor de biologische landbouw. ‘Wanneer mensen kiezen voor biologische producten, weten ze wat ze eten. De meerprijs die ze daar voor moeten betalen, is het waard’, aldus Geuns.

Reageer op dit artikel