nieuws

Thieme wil verbod op Binnenhof Barbecue

Industrienieuws

DEN HAAG – De Partij voor de Dieren wil een verbod op de jaarlijkse parlementaire barbecue op het Binnenhof. De dierenvrienden kunnen het niet aanzien dat de politiek en de vleesindustrie pal onder hún ramen genieten van hun jaarlijkse sateetje.

Thieme wil verbod op Binnenhof Barbecue

DEN HAAG – De Partij voor de Dieren wil een verbod op de jaarlijkse parlementaire barbecue op het Binnenhof. De dierenvrienden kunnen het niet aanzien dat de politiek en de vleesindustrie pal onder hún ramen genieten van hun jaarlijkse sateetje.

De dierenpartij heeft het presidium van de Tweede Kamer dan ook gevraagd toe te zien op ‘meer zorgvuldigheid bij de verhuur van Tweedekamergebouwen en daarbij horende terreinen voor commerciële promotiedoeleinden gericht op parlementariërs en bewindslieden’.

De Productschappen Vee, Vlees en eieren houden hun jaarlijkse barbecue exact onder de ramen van de vier fractiekamers van de Partij voor de Dieren. Dat doet de tere harten pijn.

Marianne Thieme verwoordt het als volgt: ‘Het is terecht beleid dat er niet gemanifesteerd mag worden in het Tweede Kamergebouw. Daar zal ook in het kader van dit commerciële "bio-industrie promotiefestijn" strak de hand aan moeten worden gehouden. Wanneer PVE "een proeverij" wil organiseren, kan ze dat doen op openbaar terrein, zoals op het Plein, waar ook de vegetarische barbecue georganiseerd wordt, maar niet in een gebouwencomplex dat waardenvrij zou moeten zijn.’

De fractiemedewerkers van de Partij voor de Dieren reageerden op de bio-industrie promotie-actie van PVE door posters voor de ramen te hangen met de tekst ‘rest in pieces’.

‘Nu de regering aangeeft dat vlees het meest vervuilende onderdeel van ons voedselpakket is en in tijden van voedselcrisis, past het niet een binnenplaats van het Kamergebouw open te stellen voor een sector die van het veroorzaken van deze maatschappelijke problemen haar broodwinning maakt. Het is net zo ongepast als een motorcross op het Kamerterrein zou zijn ter afsluiting van het parlementaire jaar.’

Foto: Roel Dijkstra/Fred Libochant

Wat vindt u hiervan? Reageer hieronder.

Lees ook:
Verburg eet tóch vlees (+ foto’s) (3 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over de Binnenhof Barbecue

(Op de foto: Ook vorig jaar protesteerde de Partij voor de Dieren tijdens de barbecue. Toen werden er alleen posters opgehangen)

Reageer op dit artikel