nieuws

Tesco plakt boeren op varkensvleespakjes

Industrienieuws

Tesco gaat pakjes varkensvlees bestickeren met plaatjes van boerenLONDEN – Supermarkt Tesco gaat foto’s van boeren op de etiketten van vers vlees plakken. Zo wil Tesco de klant duidelijk maken dat het vlees uit eigen land komt.

De stickeractie is een reactie op de boze boeren die deze week duizenden vleespakjes beplakten met waarschuwingsstickers. Op die stickers werden consumenten gewaarschuwd dat het goedkope vlees mogelijk was geïmporteerd en dat het wellicht niet voldeed aan de strenge Britse (dieren)welzijnseisen.

De boeren richten hun woede met name op Tesco omdat die volgens hen steeds vaker kiest voor goedkoop vlees uit Nederland, Frankrijk, België en Denemarken. Tesco ontkent dat.

De supermarktketen gaat behalve de boeren een hart onder de riem steken, ook met British Soil Association praten over het opvoeren van het aandeel biologische producten uit eigen land. De biologische verkopen van vlees en kip zijn de laatste tijd met gemiddeld dertig procent toegenomen.

Lees ook:
Britse boeren beplakken duizenden vleespakjes
Britten vechten voor eigen vlees

Reageer op dit artikel