nieuws

Ter Beke grootste vleeswarenfabrikant na fusie

Industrienieuws

Ter Beke groeit uit tot vleeswarenkoningWAARSCHOOT – Vleeswarenfabrikant Ter Beke en Pluma in Wommelgem worden na hun fusie de grootste vleeswarenfabrikant in België en de op derde na grootste in de Benelux. Imperial Meat Products, nu nog de grootste in België is daarmee van de troon gestoten.

De fusie tussen Ter Beke en Pluma staat gepland voor eind mei van dit jaar. Het marktaandeel van Ter Beke wordt daardoor opgeschroefd tot 17 procent, met een jaaromzet van 230 miljoen euro. Na de overname telt Ter Beke 900 werknemers.

Het bedrijf wil de komende verder groeien met de productie van koelverse maaltijden en vleeswaren en overweegt nog meer overnames in Nederland en België. Welke bedrijven dat zijn, wil Ter Beke niet zeggen.

Reageer op dit artikel