nieuws

Tekort aan biologisch varkensvlees

Industrienieuws

Biologisch vlees van de Groene Weg. Foto: Michel ZoeterHEINO – Nederland heeft een tekort aan biologisch varkensvlees. De Vereniging Biologische Varkenhouderij overlegt daarom met slachterij De Groene Weg hoe de productie kan worden verhoogd.

Dat meldt voorzitter C. Bosch namens de biologische varkenshouders. De vraag naar het biovlees is de laatste twee jaar gestaag gestegen. Bosch verwacht dat de vraag naar het biologische varkensvlees 10 tot 20 procent groter is dan wat de bioboeren nu produceren.

Drie jaar geleden nog kampte de biologische varkenshouderij met een overschot omdat de verkoop van het vlees achterbleef bij de verwachtingen. De Groene Weg heeft toen via nieuwe afspraken met de varkenshouders de productie getemperd. Bosch pleit er daarom nu voor de productie geleidelijk op te voeren om zo een nieuw overschot te voorkomen. (ANP)

Reageer op dit artikel