nieuws

Teek veroorzaakt vleesallergie

Industrienieuws

RICHMOND – Onderzoekers aan de Universiteit van Virginia in de Verenigde Staten hebben ontdekt dat de Lone Star-teek ervoor kan zorgen dat mensen een allergie voor vlees oplopen.

RICHMOND  – Onderzoekers aan de Universiteit van Virginia in de Verenigde Staten hebben ontdekt dat de Lone Star-teek ervoor kan zorgen dat mensen een allergie voor vlees oplopen.

De wetenschappers deden onderzoek naar de oorzaak van een reeks vlees-allergieën die zich voordoet aan de Oostkust van de VS. Een beet van de teek lijkt onschuldig, maar speeksel van het beestje dat in de wond stroomt kan een allergische reactie op vlees veroorzaken volgens de onderzoekers, zo meldt Metro.

Bultjes en blaasjes
De allergie openbaart zich vervolgens enkele uren nadat het slachtoffer vlees eet. De reactie varieert van bultjes en blaasjes tot een ernstige anaphylactische shock.

Het is volgens de onderzoekers lastig vast te stellen dat het inderdaad de Lone Star-teek is die de reactie veroorzaakt. Daarentegen zeggen ze wel dat van de ongeveer 400 gevallen die ze onderzochten, 90 procent te maken heeft gehad met een tekenbeet.

Reageer op dit artikel