nieuws

Swinkels blij met resultaat in Oman

Industrienieuws

MUSCAT – Henny Swinkels van VanDrie Group is blij met de toezegging van Oman dat het veterinair gezondheidscertificaat op korte termijn beschikbaar komt. Dit is nodig om kalfsvlees te mogen exporteren.

Swinkels blij met resultaat in Oman

MUSCAT – Henny Swinkels van VanDrie Group is blij met de toezegging van Oman dat het veterinair gezondheidscertificaat op korte termijn beschikbaar komt. Dit is nodig om kalfsvlees te mogen exporteren.

Henny Swinkels, Director Corporate Affairs van VanDrie, maakt deel uit van de delegatie die samen met Koningin Beatrix, Willem-Alexander en Máxima is begonnen aan een driedaags staatsbezoek aan Oman.

Kalfsvlees exporteren

Het certificaat is voor VanDrie Group nodig om kalfsvlees naar Oman te mogen exporteren. De missie is onderdeel van het staatsbezoek van Koningin Beatrix dat op dit moment plaatsvindt in de Golfregio. De inzet van Minister Verhagen van het Ministerie EL&I heeft ertoe geleid dat ook in Oman overeenstemming is bereikt over de inhoud van het veterinair gezondheidscertificaat.

Afgelopen dinsdag sprak het Nederlandse bedrijfsleven, onder leiding van VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes, in een rondetafelconferentie met de bewindspersonen uit overheid en bedrijfsleven van Oman. 

Ruim vijftien jaar geleden sloten de Golfstaten hun grenzen voor Nederlands kalfsvlees vanwege de ziekte BSE. In 2010 is besloten de importstop op te heffen. Voorwaarde hierbij is dat met iedere Golfstaat afzonderlijk afspraken worden gemaakt over de inhoud van het benodigde veterinair gezondheidscertificaat. Met Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit zijn de afspraken inmiddels rond. Voor Qatar denkt VanDrie Group ook op zeer korte termijn het gezondheidscertificaat te krijgen.

 

Reageer op dit artikel