nieuws

Swedish Meats lonkt naar Vion

Industrienieuws

Swedish Meats zoekt fusiepartnerSTOCKHOLM – Vion staat op het kandidatenlijstje van het Zweedse vleesconcern Swedish Meats. Het Zweedse bedrijf is op zoek naar een fusiepartner. Een bundeling van krachten met de binnenlandse zustermaatschappij KLS is niet gelukt.

Directievoorzitter Åke Modig van Swedish Meats is daar zeer teleurgesteld over, maar stelt dat de deur voor KLS open blijft staan. Volgens Modig zijn beide concerns nu gedwongen afzonderlijk herstructuringsmaatregelen te nemen.

KLS belandde vorig jaar opnieuw in de rode cijfers, maar wil op eigen kracht uit de misère zien te komen. Die wordt veroorzaakt door verscherpte buitenlandse concurrentie op de Zweedse markt en krimpende volumes, zowel in de verwerking van varkens als runderen. Voor Swedish Meats is dat juist het motief voor de consolideringspogingen.

Behalve Vion staan ook Danish Crown, HK Ruokatalo en Atria (Finland) op het verlanglijstje van Swedish Meats.

(Correspondent: Wim Verseput)

Reageer op dit artikel