nieuws

Supers met besmet vlees niet benoemd

Industrienieuws

DEN HAAG – Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) weigert de namen te noemen van supermarkten waar resistente bacteriën op vlees zijn gevonden door de nVWA.

DEN HAAG – Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) weigert de namen te noemen van supermarkten waar resistente bacteriën op vlees zijn gevonden door de nVWA.

Stichting Wakker Dier probeerde gisteren via de rechtbank in Lelystad de verstrekking van de gegevens af te dwingen op grond van de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB). De gegevens zijn volgens de organisatie van belang, omdat verschillende onderzoekers de laatste tijd aangeven dat de consumptie van besmet vlees een belangrijke rol speelt bij de verspreiding van gevaarlijke multiresistente bacteriën.

Niet representatief
Bleker vindt het onderzoek van de nVWA niet representatief. Wakker Dier wil dat de gegevens openbaar worden gemaakt ‘zodat consumenten een bewuste keus kunnen maken en supermarkten worden gestimuleerd maatregelen te nemen’.

De uitspraak volgt over een paar weken.

Reageer op dit artikel