nieuws

Supermarkten scharen zich achter Veerman

Industrienieuws

LEIDSCHENDAM – Het CBL heeft zich achter de vaccinatieplannen van minister Veerman geschaard. Wanneer kippen en ander pluimvee straks gevaccineerd mogen worden, zullen de supermarkten het vlees en de eieren van deze dieren dan ook gewoon verkopen.

De producten zijn immers veilig voor consumptie, aldus het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) namens de supermarkten. Het CBL zal in de Europese koepelorganisatie van supermarkten Eurocommerce andere landen oproepen het ingeënte vlees en de eieren eveneens te verkopen.

Ten tijde van de mkz-crises enkele jaren geleden had het CBL ook al laten weten dat de supermarkten bereid waren vlees van gevaccineerde dieren uit Nederland te verkopen. Vlees van gevaccineerde runderen uit Zuid-Amerika lag ook gewoon in de schappen.

Klik hier voor het Dossier Vogelgriep

Reageer op dit artikel