nieuws

Struik en Van Drie rijksten in het vlees

Industrienieuws

AMSTERDAM – Hans Struik van de gelijknamige maaltijdenfabrikant wordt door het zakenblad Quote dit jaar als rijkste in de vlees- en maaltijdenbranche gekwalificeerd. Jan van Drie (kalfsvlees) staat daar vier plekken onder.

Struik en Van Drie rijksten in het vlees

AMSTERDAM – Hans Struik van de gelijknamige maaltijdenfabrikant wordt door het zakenblad Quote dit jaar als rijkste in de vlees- en maaltijdenbranche gekwalificeerd. Struik staat met een geschat vermogen van 255 miljoen euro op de 118e plaats. Jan van Drie (kalfsvlees) staat daar vier plekken onder met 245 miljoen euro.

Struik zette volgens Quote vorig jaar 300 miljoen euro om. VanDrie Group had eveneens een goed jaar en zag de omzet met vijftig miljoen euro stijgen. De winst bedroeg vijftien miljoen euro.

Compaxo
De familie Van der Post van vleeswarenbedrijf Compaxo is uit de lijst van 500 rijkste Nederlanders verdwenen. Zij worden nog wel genoemd als ‘rijksten van Gouda’, met een geschat vermogen van tussen de 45 en 50 miljoen euro.

‘Ongein’
Reageren doet de familie liever niet. ‘We doen gewoon ons werk. We zijn met vleeswaren bezig en niet met ongein. Als anderen over ons willen schrijven, houden we dat toch niet tegen. Verder geen commentaar’, aldus een van de familieleden, vorige week tegen het ANP.

Van der Laan
Vleeswarentycoon Aldo van der Laan (Zwanenberg) staat nog wel genoemd in de Quote 500. Hij staat op de 141ste plaats met een geschat vermogen van 227 miljoen euro.
Cor en Ton Zandbergen van World’s Finest Meat uit Zoeterwoude-Rijndijk worden genoemd op de 290ste plaats met 94 miljoen euro. Het bedrijf zou volgens Quote in 2007 12,7 miljoen euro winst hebben gemaakt op een omzet van zo’n 324 miljoen euro.

De lijst met vlees(gerelateerde) personen en families vindt u hieronder:

Plaats Naam Vermogen branche/bedrijf
118 Hans Struik 255 mln. Maaltijden
122 Jan van Drie 245 mln Van Drie Groep, vlees
136 Wim de Pundert 232 mln Champignons, vlees
141 Aldo v.d. Laan 227 mln Zwanenberg
290 Ton & Cor Zandbergen 94 mln Zandbergen, vlees
292 Jurn Buisman 94 mln Buisman, specerijen
337 Jan Bennink 81 mln Numico
491 Marcel Mourmans 54 mln Mora, Artica

 

 

Reageer op dit artikel