nieuws

‘Steak oorzaak dopingvondst Simon Vroemen

Industrienieuws

AMSTERDAM – Atleet Simon Vroemen, die vorige week bij een dopingcontrole positief is bevonden, denkt dat met hormonen bewerkt rundvlees oorzaak is geweest van de vondst van de anabole steroïden metandiënon in zijn urine.

‘Steak oorzaak dopingvondst Simon Vroemen

AMSTERDAM – Atleet Simon Vroemen, die vorige week bij een dopingcontrole positief is bevonden, denkt dat met hormonen bewerkt rundvlees oorzaak is geweest van de vondst van de anabole steroïden metandiënon in zijn urine.

Vroemen zegt in de Telegraaf dat hij een korte vakantie heeft gevierd in Egypte waar hij steaks heeft gegeten, ‘Misschien is dat vlees met hormonen behandeld’, aldus de atleet. Mogelijke andere oorzaken kunnen volgens hem de medicatie voor de ziekte van Pfeiffer zijn, of stoffen in ginsengthee.

Lees ook:
Karbonaadje nekt topzwemmer (10 juli 2008)
Olympische sporters: pas op voor monsterkip (14 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over hormonen

Reageer op dit artikel