nieuws

Staking bij Pingo Poultry

Industrienieuws

MAASMECHELEN – Personeel van pluimveeverwerker Pingo Poultry in het Belgische Maasmechelen heeft woensdag het werk neergelegd.

Staking bij Pingo Poultry

MAASMECHELEN –  Personeel van pluimveeverwerker Pingo Poultry in het Belgische Maasmechelen hebben woensdag het werk neergelegd.  

De werknemers staakten uit protest tegen het inleveren van ATV-dagen. Volgens het personeel zijn er bij de laatste reorganisatie juist afspraken gemaakt over arbeidsduurvermindering om werkgelegenheid te behouden.

Bovendien werd er de laatste maanden een aantal ontslagen doorgevoerd. De zogenaamde overbodige functies werden achteraf door interne verschuivingen opnieuw opgevuld.

In de vestiging in Maasmechelen werken bijna 500 mensen. Het personeel vreest dat het nieuwe management weer een herstructurering gaat doorvoeren. Het zou de vierde zijn in de laatste acht jaar bij Pingo. De reorganisaties vielen vrijwel allemaal samen met een managementswissel.

Pingo Poultry werd vorig jaar voor 31 miljoen euro door Nutreco verkocht aan de Cebeco Group. In het sociaal plan werd destijds overeengekomen dat de overstap van een 40- naar een 38-urenweek met behoud van loon zou gebeuren en dat de werknemers recht zouden hebben op 6 extra vakantiedagen. De directie wil het personeel die verworvenheden nu weer afnemen.

Reageer op dit artikel