nieuws

Spannende dag voor Buitenhof Barbecue

Industrienieuws

DEN HAAG – De vegetarische Buitenhof Barbecue trok dinsdagmiddag ondanks het spoeddebat veel parlementariërs. Net als de door de vleesbranche georganiseerde Binnenhof Barbecue. Voor Marianne Thieme van het organiserende Wakker Dier was het nog om een andere reden een belangrijke dag. Als het kabinet valt, komt ze wellicht voor de de Partij voor de Dieren in de Kamer.

‘Het is mogelijk dat ik sneller in de Tweede Kamer kom dan verwacht. We staan op één zetel.’ Daarmee verwees ze naar de verwikkelingen op het Binnenhof. Als het kabinet zou vallen, volgen er immers nieuwe verkiezingen.

De vegetarische barbecue trok redelijk wat bezoekers. Zelfs mensen uit de vleessector kwamen langs, zoals LPF-Kamerlid en varkenshouder Wien van den Brink en varkenshoudster en CDA-Kamerlid Annie Schreijel Pierik.

Vegetariër Wouter Bos bezocht de barbecue, naar zijn zeggen na slecht te hebben geslapen en met adrenaline in zijn lijf na het lange debat.

De Buitenhof Barbecue werd georganiseerd door Wakker Dier, Milieudefensie en de Nederlandse Vegetariërsbond. Er waren vegetariche hapjes verkrijgbaar, met onder meer sla en pasta.

Lees ook:

Bijkomen met een stukje vlees (fotoverslag)

Kamerleden ontbijten op Binnenhof Barbecue

Buitenhof Barbecue versus Binnenhof Barbecue

Reageer op dit artikel