nieuws

Sovion gaat interne krachten bundelen

Industrienieuws

BEST – Het voedings- en vleesbedrijf Sovion gaat zijn drie holdings (Sovion, Vion en Sobel) samenvoegen tot één holding met één bestuur. Doel is kostenreductie en focus op productontwikkeling en innovatie.

Het bedrijf wil binnen twee jaar martkleider in zijn sector zijn in West-Europa. Dat blijkt uit het vorige week verschenen jaarverslag.

Sovion bestaat uit twee onderdelen: Vion Food Group en Sobel (gelatine- en kadaververwerkingsbedrijf). De omzet van Vion (6,3 miljard euro) is vele malen groter dan die van Sobel (739 miljoen euro). Sobel wil de komende jaren inspelen op nieuwe technologieën zoals de ontwikkeling van biodiesel uit restmaterialen. Bedrijfsovernames op dat gebied staan gepland.

Vion denkt dat het slachtaanbod dit jaar niet veel zal wijzigen ten opzichte van 2005. De grondstofprijzen zullen daardoor ook niet veel veranderen.

Reageer op dit artikel