nieuws

Smilde dreigt met productiestop

Industrienieuws

HEERENVEEN – Voedingsmiddelenbedrijf Koninklijke Smilde overweegt de levering van koelversproducten aan grootwinkelbedrijven stop te zetten.

Het familiebedrijf is de aanhoudende prijzenslag in de supermarkten beu. Bij bekendmaking van de resultaten over 2005 klonk algemeen directeur en grootaandeelhouder Dirk Smilde strijdvaardig. Hij zei heel dicht bij het besluit te zitten om niet meer te leveren.

Het draait om het Smilde-dochter Fanofinefood dat maaltijden, sauzen en salades produceert. Het bedrijf is de tweede grootste producent in Nederland na Johma. Albert Heijn is een belangrijke afnemer. Directeur Smilde beklaagt zich dat Albert Heijn de prijzenslag steeds verder opvoert en andere dat winkelbedrijven over nemen. De afnemers vragen om te investeren in een betere kwaliteit, maar wel tegen dezelfde verkoopprijs.

Volgens Smilde kan dat niet en houdt het een keer op. Bij de besprekingen over contractverlenging zal hij dat de retailers duidelijk maken. Als dat leidt tot een veel lagere productie, dat accepteert Smilde dat.

Reageer op dit artikel