nieuws

Sligro zet Aart Voets aan de kant

Industrienieuws

VEGHEL – Directeur Aart Voets is aan de kant gezet bij Sligro Food Group. Voets, eerder hoogste man van Meester Stegeman, kwam in 2004 bij Sligro als directeur Foodretail.

Sligro zet Aart Voets aan de kant

VEGHEL – Directeur Aart Voets is aan de kant gezet bij Sligro Food Group. Voets, eerder hoogste man van Meester Stegeman, kwam in 2004 bij Sligro als directeur Foodretail.

Volgens Sligro is ‘een verschil van inzicht over het te voeren beleid’ oorzaak van het vertrek van Voets. Hij is ook geschorst als bestuurder van de het Veghelse bedrijf.

Retail
Voets was verantwoordelijk voor alle retailactiviteiten van Sligro Food Group, waaronder de supermarkten Em-Té en Golff. Voets was bezig om de prestaties van deze supermarkten een flinke impuls te geven. Vooral het winkelbeeld moest worden aangescherpt en de omzet en marges moesten omhoog, zei Voets recent nog op de aandeelhoudersvergadering.

Em-Té
De Sligro-directeur wilde de prijsperceptie – ‘we zijn goedkoper dan de klant denkt’ – aanscherpen door prijsvoordeel helderder te communiceren. Sligro voorzag de Em-Té’s de afgelopen weken onder meer van grote spandoeken met metalen frames met de tekst ‘Elke dag 150 aanbiedingen’.

Golff
Ook de Gollf-supermarkten presteerden ondermaats, vond Voets. Dat kwam volgens hem door de positionering van Golff oude stijl. Voets was bezig de winkels om te bouwen naar de nieuwe formule. Of het verschil van inzicht tussen hem en de Sligrodirectie hiermee te maken heeft, is onduidelijk.

Directievoorzitter Abel Slippens, die in september overigens ook vertrekt bij Sligro, neemt voorlopig de taken van Voets waar. Naar een opvolger wordt gezocht.

Lees ook:
Topman Abel Slippens weg bij Sligro (6 februari 2008)
Van Herpen (39) directeur inkoop bij Sligro (12 oktober 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Sligro

Reageer op dit artikel