nieuws

Slappe ballen in Limburg, stevige in Randstad

Industrienieuws

Gehaktballetjes in alle soorten en matenUTRECHT – Wie dacht dat alle gehaktballen in de benzinestations hetzelfde zijn heeft het mis. In Limburg liggen vaak slappe ballen, in de Randstad stevige. Dat zegt althans Dick Rol van vlees- en snackbedrijf Van Osch in Zaltbommel.

Van Osch was deze week met een stand vertegenwoordigd op de conveniencebeurs NCE in Utrecht. Het bedrijf levert aan veel benzinestations gehakt- en andere vleessnacks.

Volgens Rol past het bedrijf zijn receptuur aan, aan de regio waarin de ballen geleverd moeten worden. Voor de Randstad maakt Van Osch stevige ballen, voor het zuiden slappere, maar wel pikantere balletjes. Het noorden van Nederland gaat echter weer voor een grote gehaktbal. ‘Voor die regio maken wij dan ook een zogenaamde ‘familiebal’.

Andere opvallende kenmerken van de gehaktballenmarkt is het gebruik van de soorten vlees. In de Randstad zijn de vleessnacks van Van Osch bereid met 100 % rundvlees. ‘Dat heeft met de allochtonen te maken. Zij mogen als ze moslim zijn geen varkensvlees. Daarom verkopen we daar alleen vleessnacks met rundvlees.’ In andere delen van het land worden ook vleessnacks verkocht met daarin varkensvlees verwerkt.

Reageer op dit artikel