nieuws

Slagers houden klandizie op peil

Industrienieuws

AMSTERDAM (ANP) – Slagers hielden hun klandizie in januari op peil. Dat meldt onderzoeksbureau GfK vandaag.

Slagers houden klandizie op peil

AMSTERDAM (ANP) – Slagers hielden hun klandizie in januari op peil. Dat meldt onderzoeksbureau GfK vandaag.

Nederlandse supermarkten hebben in januari 2,3 procent meer omzet geboekt dan een jaar eerder. De opmars van de supermarkt gaat ten koste van diverse versspeciaalzaken, zoals groente- en bloemenwinkels. Zij zagen hun vergrijzende klantenkring volgens GfK slinken. Maar slagers en kaaswinkels hielden hun klandizie op peil.

De omzet van supermarkten liep met ongeveer 70 miljoen euro op tot 3,01 miljard. De groei kwam vooral doordat klanten vaker de supermarkt bezochten. De omzet per kassabon nam met ruim 2 procent af tot 21,37 euro.

Reageer op dit artikel