nieuws

Slagerij in Volkswagenfabriek

Industrienieuws

WOLFSBURG – In Wolfsburg worden auto’s geproduceerd maar dat er ook een eigen slagerij cq worstenmakerij is, verbaast menigeen. Toch is die er al decennia lang, met curryworst als de traditionele specialiteit.

Slagerij in Volkswagenfabriek

WOLFSBURG – In Wolfsburg worden auto’s geproduceerd maar dat er ook een eigen slagerij cq worstenmakerij is, verbaast menigeen. Toch is die er al decennia lang, met curryworst als de traditionele specialiteit.

In de Volkswagen-fabriek wordt de curryworst zelf gemaakt, meldt Automobiel Management. Deze traditie is al zestig jaar oud. Al in 1950 waren er slagers in dienst bij Volkswagen. In de jaren kort na de oorlog moest een onderneming zich een beetje bekommeren om de verzorging van zijn medewerkers en Volkswagen hield er zelfs eigen boerderijen op na.

Daarvan zijn de slagerijen overgebleven. Met 25 medewerkers verwerken die tien tot twaalf ton vlees in de week om er Krakauer worst van te maken, of fleischkäse (soort leverkaas), bouillonwurst of fleischwurst. Maar slechts één product heeft de cultstatus: de curryworst die officeel currybockwurst heet.

 

Reageer op dit artikel