nieuws

Slager zonder vlees in vitrine

Industrienieuws

ROTTERDAM – Vader en zoon Tol gaan tegen alle slagersformule-regels in. In de Rotterdamse slagerij ziet de klant geen vlees in de vitrine liggen.

Slager zonder vlees in vitrine

ROTTERDAM – Vader en zoon Tol gaan tegen alle slagersformule-regels in. In de Rotterdamse slagerij ziet de klant geen vlees in de vitrine liggen.

Eigenaar Jan Willem Tol heeft een verklaring voor de lege schappen in zijn zaak. ‘Mensen zijn visueel georiënteerd, terwijl het eigenlijk gaat om smaak,’ zegt Tol. ‘Wanneer klanten worden afgeleid door een uitgebreid assortiment vlees, kunnen ze geen goede keuze maken.’

Vleesmagazine reisde onlangs af naar de sjieke Rotterdamse wijk Hillegersberg, waar slager B.Tol sinds 1910 is gevestigd, om te kijken hoe deze bijzondere slager te werk gaat. Bijna alles is er anders dan bij collega-slagers in het land.

Een reportage over het bedrijf in Vleesmagazine van juli 2012 (verschijningsdatum 31 juli)

Reageer op dit artikel