nieuws

Slachterijen: laat NMA maar onderzoek doen

Industrienieuws

BARNEVELD – De Nederlandse slachterijen hebben er geen probleem mee als de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) de prijsvorming voor vleesvarkens onder de loep neemt. Dat meldt Agd.dinsdag.

Slachterijen: laat NMA maar onderzoek doen

BARNEVELD – De Nederlandse slachterijen hebben er geen probleem mee als de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) de prijsvorming voor vleesvarkens onder de loep neemt. Dat meldt Agd.dinsdag.

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) riep varkenshouders vorige week op om de NMA te tippen over het mogelijk overtreden van de mededingingswet door de slachterijen. Aanleiding daarvan is dat de verschillende slachterijen vrijwel elke week exact dezelfde mutatie in hun noteringen doorvoeren.

De NVV kwam tot zijn oproep uit onvrede over de slechte prijsvorming. Directeur Mark van Rooi van Van Rooi Meat laat Agd.dinsdag weten nooit contact te hebben met anderen over de prijs. Guus Goertz van slachterij Hilckmann vindt de oproep van de NVV absurd. ‘Er is geen sprake van afspraken. We zijn afhankelijk van Duitsland, dat de prijs zet. Het is vanzelfsprekend dat we in de huidige situatie niet afwijken van Duitsland. Dat kunnen we ons niet veroorloven.’

 

Reageer op dit artikel