nieuws

SIOD: Foodsector sjoemelde in 2005

Industrienieuws

Foodsector betrapt op gesjoemel door SIODDEN HAAG – De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) heeft vorig jaar, onder meer in de levensmiddelenindustrie 76 complexe fraudezaken aan het licht gebracht op het gebied van sociale zekerheid en arbeidsmarkt. Hiermee was een bedrag gemoeid van 61,8 miljoen euro.

Behalve in de levensmiddelensector kwamen de fraudezaken ook aan het licht in de tuinbouw- en fruitteelt, de reïntegratiesector, de schoonmaakbranche en het beroepsgoederenvervoer.

In de pluimveesector werden bijvoorbeeld illegale Brazilianen te werk gesteld. Zij hadden van de directeur van een uitzendbureau valse Portugese paspoorten gekregen. Een tweede medewerker regelde vervolgens illegale huisvesting en bemiddeling via een ander uitzendbureau.

Bij de opsporingsonderzoeken van de SIOD werden vorig jaar in totaal 101 bedrijven en 245 personen als verdachte aangemerkt. Meer dan de helft van de verdachte bedrijven waren uitzendbureaus en loonbedrijven.

Download hier het complete jaarverslag van de SIOD
(Scroll in het persbericht naar onderen en klik op ‘Jaarverslag SIOD 2005’)

Reageer op dit artikel