nieuws

Shoarmahandelaar opnieuw betrapt

Industrienieuws

Vies shoarmavlees al jaren verhandeldKERKRADE – Een shoarmahandelaar uit Zuid-Holland is dinsdag door de Algemene Inspectiedienst voor de derde keer betrapt. De man had geen erkenning voor zijn zaak.

Behalve dat er het bedrijf niet over de vereiste veterinaire erkenningen beschikte, lag er verkeerd opgeslagen vleesafval in de koelcel. Vier werknemers waren bovendien vermoedelijk illegaal in dienst.

In het verleden heeft de AID twee maal eerder proces-verbaal opgemaakt tegen de handelaar voor dezelfde overtredingen. Daarnaast produceerde hij toen onhygiënische shoarma. Hij opereerde toen echter onder een andere bedrijfsnaam vanaf een andere locatie. De handelaar kwam weer in beeld na een onderzoek naar shoarmavlees dat werd verhandeld zonder de verplichte identificatiemerken en etiketteringen.

Tegen de eigenaar van de groothandel is proces-verbaal opgemaakt voor diverse overtredingen van de Landbouwwet, Destructiewet en Warenwet. Het bedrijfspand komt onder veterinair toezicht te staan van de Voedsel en Waren Autoriteit, waarbij met name zal worden gelet op de hygiënische omstandigheden en het productieproces.

Hoe het mogelijk is dat de man al jaren op deze manier kan handelen, valt volgens AID-woordvoerster Anette Douven moeilijk te zeggen. ‘Het is lastig als iemand onder een andere naam, op een andere plaats gewoon verder gaat waarmee hij bezig is.’ .

Reageer op dit artikel