nieuws

‘Sexy-veggie’ Jan Vayne promoot wél Unox?!

Industrienieuws

AMSTERDAM – Kun je rookworsten promoten én de meest sexy vegetariër van het jaar worden? Bij Wakker Dier wel. Die heeft Jan Vayne, momenteel hét gezicht van de Unox-rookworsten, namelijk genomineerd als meest sexy vegetariër van Nederland.

‘Sexy-veggie’ Jan Vayne promoot wél Unox?!

AMSTERDAM – Kun je rookworsten promoten én de meest sexy vegetariër van het jaar worden? Bij Wakker Dier wel. Die heeft Jan Vayne, momenteel hét gezicht van de Unox-rookworsten, namelijk genomineerd als meest sexy vegetariër van Nederland.

Vayne staat in het lijstje Bekende Nederlanders die vlees hebben afgezworen met de volgende wervingstekst: "Met zijn weelderige haardos zit Jan Vayne liever aan het klavier dan achter een bord met dood dier."

Hoofdrol
Dan lijkt Wakker Dier toch niet goed opgelet te hebben de laatste maanden. Vayne speelt namelijk de hoofdrol in de Unox-reclame, waarop duidelijk is te zien dat hij een flink stuk worst afsnijdt. Hij eet er weliswaar zelf niet van (althans niet in beeld), maar promoot het – door Wakker Dier zo verfoeide bio-industrieproduct – wél.

Campagne
De nominatie van de langharige pianist is des te opmerkelijker omdat Wakker Dier en de Partij voor de Dieren afgelopen jaar uitvoerig campagne hebben gevoerd tegen Unox omdat die varkensvlees gebruikte van onverdoofd gecastreerde biggen. Dat uitgerekend Jan Vayne wordt genomineerd is dan ook bizar te noemen.

Wie op de rookworstpromotor Jan Vayne wil stemmen, kan dat hier doen

Bekijk de Unox-reclame met Jan Vayne hier

Lees ook:
Marianne Thieme niet 100% vega (22 oktober 2008)
Ambassadeursvrouw bant Unox-rookworst (12 december 2006)
Hema: weinig last van worstactie (30 mei 2007)
Proteststicker tegen Unox-postzegel (8 maart 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Unox
Alle berichten over Wakker Dier
Alle berichten over vegetariërs

Reageer op dit artikel