nieuws

Schoonmaakmiddel pakt BSE aan

Industrienieuws

Enzymen rekenen af met prionen, de veroorzakers van de gekkekoeienziektePALO ALTO – Danisco dochter Genecor heeft samen met de Britse Health Protection Agency een enzym ontwikkeld dat definitief zou afrekenen met prionen.

Het middel, Prionzyme genaamd, moet uitkomst gaan bieden als ontsmettingsmiddel voor de vleesverwerkende industrie. Volgens het bedrijf is dit het eerste middel tegen prionen gebaseerd op enzymen. Prionen zijn de veroorzakers van de gekkekoeienziekte en de voor mensen dodelijke variant Creutzfeldt-Jakob.

In eerste instantie zal het middel worden aangeboden als ontsmettingsmiddel voor chirurgische instrumenten. Met name de neuro- en oogchirurgische-takken kampen met besmettingrisico’s.

De Prionzyme-versie voor de vleesindustrie zal daarna worden geïntroduceerd.

Reageer op dit artikel