nieuws

Scharrel stijgt bij Plukon

Industrienieuws

WEZEP – De Plukon Food Group gaat meer vlees produceren van scharrelkippen. Het Wezeper bedrijf wil twintig procent meer produceren om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen.

WEZEP – De Plukon Food Group gaat meer vlees produceren van scharrelkippen. Het Wezeper bedrijf wil twintig procent meer produceren om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen.

Steeds meer consumenten willen vlees van scharrelkippen. Ook bij industriële klanten neemt de vraag volgens Plukon toe. Zo’n vijf procent van de totale productie bij Plukon betreft nu scharrelkippen, zo’n 120.000 kippen per week. Vijf jaar geleden ontwikkelde Plukon, samen met de dierenbescherming, een keten voor scharrelkippen. Vijftig pluimveehouderijen leveren hun Hubbard-kippen aan deze keten die ruim negentig procent van de Nederlandse supermarkten voorziet van scharrelkip.

Vijftig kippenboeren staan op de wachtlijst voor diervriendelijke kip via de Plukon-keten. Plukon heeft een omzet van ongeveer 1,2 miljard euro. Bij het bedrijven werken 4000 mensen op dertien locaties waaronder Wezep.

Reageer op dit artikel