nieuws

Schadeclaims dioxine al op 1,5 miljoen euro

Industrienieuws

BRUSSEL – Ruim twintig Belgische slachterijen hebben bij chemiebedrijf Tessenderlo een schadeclaim ingediend, vanwege de dioxinekwestie, begin dit jaar. Zij eisen driekwart miljoen euro.

Behalve de slachterijen dienden ook veevoerfabrieken en boeren schadeclaims in bij het bedrijf dat verantwoordelijk wordt gehouden voor besmetting met dioxine van veevoer. In totaal bedragen de claims een bedrag van anderhalf miljoen euro.

Tessenderlo leverde het met dioxine vervuilde vet via Profat aan vier mengvoerbedrijven, waaronder Bouman in Nederland. Van dit bedrijf kan Tessenderlo nog een schadeclaim verwachten. Of Vion, die alle 3500 risicovarkens in Nederland opkocht, ook een claim heeft ingediend, is niet bekend.

Lees ook:
Chapeau voor Vion voor opkopen varkens

of:
alle berichten op een rijtje in ons nieuwsdossier Dioxine

Reageer op dit artikel